Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Croque Adrienne – grillad macka med hasselnötscrème, passionsfrukt och glass

En himmelsk efterrättsmacka med len hasselnötscrème, syrlig passionsfrukt och en stor klick gräddglass. En snabb vända i smörgåsgrillen ger brödet en krispig yta och gör att glassen smälter till en härlig konsistens. Om du har lite färsk mynta över, garnera gärna med en kvist eller två!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär bananerna i skivor. Dela och krama ur passionsfrukterna.
  2. Bred hasselnötskrämen på alla brödskivor. Lägg bananskivorna på hälften av bröden och fördela passionsfrukten ovanpå.  
  3. Skär glassen i skivor och lägg ovanpå passionsfrukten. Lägg på resten av brödet som lock.
  4. Grilla i smörgåsgrill ca 2 minuter.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bananer
  • 2 passionsfrukter
  • 1/2 förp hasselnötskräm (à 350 g)
  • 8 skivor vetelevain
  • 250 g gräddglass (gammaldags vanilj)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2349 kJ / 562 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer