Pasta med tomatsås, oliver och sardeller

9
0 Klimatsmart
Pasta med tomatsås, oliver och sardeller

Gott behöver sällan vara svårt – pasta med tomatsås är ett tydligt exempel på det. Den här såsen får smak av sardeller, kapris och oliver, och toppas sedan med färsk basilika och riven parmesan.

Skriv ut
Pasta med tomatsås, oliver och sardeller

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
4
kvisttomater
1/2 dl
olivolja
2 dl
vatten
6
sardellfiléer
2 msk
kapris
2 dl
kalamataoliver
-
salt och svartpeppar
4
port pasta (gärna penne rigate)

Till servering

grovriven parmesanost
färsk basilika

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller byt ut mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Ringla över lite olivolja vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1940 KJ / 464 kCal
Fett 19 g
Salt 1 g
Kolhydrater 55 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept