Pasta med tomatsås, oliver och sardeller
Gott behöver sällan vara svårt – pasta med tomatsås är ett tydligt exempel på det. Den här såsen får smak av sardeller, kapris och oliver, och toppas sedan med färsk basilika och riven parmesan.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 kvisttomater
1/2 dl olivolja
2 dl vatten
6 sardellfiléer
2 msk kapris
2 dl kalamataoliver
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna penne rigate)
Till servering
grovriven parmesan
färsk basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1940 KJ / 464 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag läste kommentaren om att det var lagom till 2 personer så jag dubblade. Men höftade samtidigt till det. Gjorde av mina egna småtomater. Det blev för vattnigt så jag fick koka ner det. Resultatet blev bra. Gott
Eva
2024-08-01Supergott och enkelt att tillaga ... sås för 4 var lagom till 2 ;)
Catarina
2023-09-27