Pasta med tomatsås, oliver och sardeller

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat
2Klimatsmart
Pasta med tomatsås, oliver och sardeller

Gott behöver sällan vara svårt – pasta med tomatsås är ett tydligt exempel på det. Den här såsen får smak av sardeller, kapris och oliver, och toppas sedan med färsk basilika och riven parmesan.

Pasta med tomatsås, oliver och sardeller

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 kvisttomater
1/2 dl olivolja
2 dl vatten
6 sardellfiléer
2 msk kapris
2 dl kalamataoliver
salt
svartpeppar
4 port pasta (gärna penne rigate)

Till servering

grovriven parmesan
färsk basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag läste kommentaren om att det var lagom till 2 personer så jag dubblade. Men höftade samtidigt till det. Gjorde av mina egna småtomater. Det blev för vattnigt så jag fick koka ner det. Resultatet blev bra. Gott

Eva

2024-08-01

Supergott och enkelt att tillaga ... sås för 4 var lagom till 2 ;)

Catarina

2023-09-27

Näringsvärde per portion

Energi1940 KJ / 464 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater55 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta puttanesca med morötter
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomat- och olivkompott
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatpasta med grillad paprika och oliver
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grekisk sallad
Betyg 4.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Salamimacka med oliv- och paprikamix
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citron- och chilikyckling med panzanella
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga