Tomatpasta med kalkon och mozzarella
Receptet är snabblagat och smakfullt där tomatpasta får sällskap av kalkon och ljuvlig mozzarella. Tomat och tomatkräm rörs ned ihop med den stekta löken innan den blandas med pastan. Servera med kalkon, mozzarella och spenat. Enkelt och mättande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tomatcrèmen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mozzarella mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kalkon ser jättetrist ut på bilden rör i den eller prova med stekt kalkonbacon i strimlor istället som är blandat i pastan
Sanna
2023-09-27Såsen med tomatcreme var jättegod. Men jag hade föredragit denna rätt som en vegetarisk rätt utan kalkonstrimlorna
Eva
2015-08-24