Tomatpasta med kalkon och mozzarella
Receptet är snabblagat och smakfullt där tomatpasta får sällskap av kalkon och ljuvlig mozzarella. Tomat och tomatkräm rörs ned ihop med den stekta löken innan den blandas med pastan. Servera med kalkon, mozzarella och spenat. Enkelt och mättande!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 rödlök
3 tomater
1 msk olja
1 dl soltorkad tomatcrème
salt
peppar
125 g mozzarella
2 förp rökt kalkon i skivor (à 120 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2378 KJ / 571 kCal
Fett23 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kalkon ser jättetrist ut på bilden rör i den eller prova med stekt kalkonbacon i strimlor istället som är blandat i pastan
Sanna
2023-09-27Såsen med tomatcreme var jättegod. Men jag hade föredragit denna rätt som en vegetarisk rätt utan kalkonstrimlorna
Eva
2015-08-24