UNDER 30 MIN | Medel

Öppen pirog med mozzarella, zucchini och kalkon

Här kan du laga en fantastisk smakrik och god öppen pirog som du lätt gör med kyld pizzadeg. Pirogen fyller du med zucchini och rökt kalkon samt krämig mozzarellaost. Den öppna pirogen är perfekt som mellanmål eller som enkelt tilltugg, när du bara är sugen på något gott.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Riv mozzarellaosten i mindre bitar. Dela zucchinini cirka 2 cm stora tärnningar.
  3. Strimla kalkonen och blanda med ost och zucchini. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Rulla ut degen med bakplåtspappret på plåten och skär den i 4 lika stora rektanglar. Fördela fyllningen i mitten på degen.
  5. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik upp kanterna längs långsidan på degen och nyp/snurra åt i ändarna så fyllningen syns öppen i mitten.
  6. Pensla degen med resten av ägget. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzadegen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Receptet framtaget i samarbete med Tina Nordström.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp mozzarellaost (à 125 g)
  • 1/2 zucchini (à ca 250 g)
  • 4 skivor rökt kalkon (à ca 20 g)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 förp kyld pizzadeg (à 400 g)
  • 1 ägg