Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Den färska pastan serveras med en krämig sås av tomat, matyoghurt och kalkon. Rätten toppas med mozzarella, som blir seg och härlig när den smälter över den varma pastan, och hackad mandel.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Ingredienser
4 portioner
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt (à 10 %)
salt och peppar
240 g rökt kalkon i skivor
125 g mozzarella
100 g hel, skalad mandel
4 port färsk pasta (taglioni)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt. Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater70.6 g
Protein35.1 g
Kommentar
Smakar bara tomat & pasta
Paulina
2021-12-08