Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Den färska pastan serveras med en krämig sås av tomat, matyoghurt och kalkon. Rätten toppas med mozzarella, som blir seg och härlig när den smälter över den varma pastan, och hackad mandel.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna grovt. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i olja. Tillsätt morötter, tomater och buljongtärning eller fond och vatten. Sjud såsen ca 10 minuter.
  3. Rör ner yoghurten i såsen och smaka av med salt och peppar. Sjud ytterligare ca 5 minuter.
  4. Strimla kalkonen, rör ner den i såsen och låt det bli varmt. Skär mozzarellan i bitar. Hacka mandeln grovt.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera såsen till pastan och toppa med bitar av mozzarella och hackad mandel.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt. Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl matyoghurt (à 10 %)
  • salt och peppar
  • 240 g rökt kalkon i skivor
  • 125 g mozzarella
  • 100 g hel, skalad mandel
  • 4 port färsk pasta (taglioni)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2848 kJ / 681 kCal