Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Den färska pastan serveras med en krämig sås av tomat, matyoghurt och kalkon. Rätten toppas med mozzarella, som blir seg och härlig när den smälter över den varma pastan, och hackad mandel.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt (à 10 %)
salt
peppar
240 g rökt kalkon i skivor
125 g mozzarella
100 g hel, skalad mandel
4 port färsk pasta (taglioni)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Smakar bara tomat & pasta

Paulina

2021-12-08

Näringsvärde per portion

Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater70.6 g
Protein35.1 g

Testa liknande recept

Öppen pirog med mozzarella, zucchini och kalkon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kalkon och mozzarella
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma mackor med kalkon och mozzarella
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta med kalkon och mozzarella
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kalkon, mozzarella och valnötter i tomatsås
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga