Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Den färska pastan serveras med en krämig sås av tomat, matyoghurt och kalkon. Rätten toppas med mozzarella, som blir seg och härlig när den smälter över den varma pastan, och hackad mandel.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
3   morötter
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
1 msk  olja
1   förp krossade tomater (à 500 g)
1   grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl  vatten
1/2 dl  matyoghurt (à 10 %)
salt och peppar
240 g  rökt kalkon i skivor
125 g  mozzarella
100 g  hel, skalad mandel
4   port färsk pasta (taglioni)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. Rätten innehåller gluten, laktos, ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt. Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Smakar bara tomat & pasta

Paulina

2021-12-08

Näringsvärde per portion

Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater70.6 g
Protein35.1 g

Testa liknande recept

Öppen pirog med mozzarella, zucchini och kalkon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varma mackor med kalkon och mozzarella
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatpasta med kalkon och mozzarella
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kalkon och mozzarella
Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mozzarella med jordgubbar, basilika och rostad mandel
Betyg 4.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga