Pasta med kalkon, mozzarella och mandel i tomatsås
Den färska pastan serveras med en krämig sås av tomat, matyoghurt och kalkon. Rätten toppas med mozzarella, som blir seg och härlig när den smälter över den varma pastan, och hackad mandel.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
3 morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 500 g)
1 grönsaksbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 1 1/2 msk fond)
2 dl vatten
1/2 dl matyoghurt (à 10 %)
salt
peppar
240 g rökt kalkon i skivor
125 g mozzarella
100 g hel, skalad mandel
4 port färsk pasta (taglioni)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2848 KJ / 681 kCal
Fett26.6 g
Kolhydrater70.6 g
Protein35.1 g
Kommentar
Smakar bara tomat & pasta
Paulina
2021-12-08