Pasta med kalkon och mozzarella
Detta lättlagade och färggranna pastarecept gör du av smakfulla ingredienser som lök, körsbärstomater, mozzarella, rökt kalkon, babyspenat och pasta. Blanda gärna i lite rivet citronskal eller kapris i såsen för ytterligare smak!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
salt
peppar
2 förp mozzarella (à 125 g)
2 förp rökt kalkon i skivor (à 120 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2159 KJ / 516 kCal
Fett15 g
Salt2.7 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte så värst gott. Dessutom gillade vi inte att det var delar som skulle serveras kalla. Maten kallnar så snabbt då.
Gabriella
2014-03-24