Pasta med kalkon och mozzarella | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med kalkon och mozzarella

Detta lättlagade och färggranna pastarecept gör du av smakfulla ingredienser som lök, körsbärstomater, mozzarella, rökt kalkon, babyspenat och pasta. Blanda gärna i lite rivet citronskal eller kapris i såsen för ytterligare smak!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan. Vänd ner tomaterna och låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär eller riv mozzarellan i bitar.
  4. Blanda pastan med tomaterna och toppa med mozzarella, kalkon och spenat.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna gemelli)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk olja
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • salt och peppar
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 2 förp rökt kalkon i skivor (à 120 g)
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2158 kJ / 517 kCal