Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Varma mackor med kalkon och mozzarella

Inget säger 80-tal mer än varma mackor. Men det är samtidigt något av det trendigaste du kan äta. Det är också enkelt att göra. Bra va?! Den smälta osten gör allt gott. Och cannelinibönor, mozzarella, pesto, tomatsalsa, rökt kalkon och massa annat smarrigt gör det ännu godare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär tomaterna i halvor. Häll av bönorna i en sil, skölj noga och låt rinna av väl. Blanda tomater, bönor, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär mozzarellan i små bitar och blanda med peston.
  4. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Bred på tomatsalsa, lägg på kalkon och toppa med mozzarellablandningen.
  5. Sätt in mitt i ugnen tills osten har smält, ca 10 minuter.
  6. Till servering: Servera med tomat- och bönsallad och sallatsmix.

 

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2 mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1/2 dl pesto
  • 8 skivor grovt formbröd
  • 2 dl tomatsalsa
  • 2 förp skivad rökt kalkon (à 120 g)
Till servering
  • småbladig salladsmix
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer