Tomatpasta med kalkon och mozzarella

Betyg 3.3 av 5.34 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Tomatpasta med kalkon och mozzarella

Receptet är snabblagat och smakfullt där tomatpasta får sällskap av kalkon och ljuvlig mozzarella. Tomat och tomatkräm rörs ned ihop med den stekta löken innan den blandas med pastan. Servera med kalkon, mozzarella och spenat. Enkelt och mättande!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2015

Tomatpasta med kalkon och mozzarella

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna gemelli)
1 rödlök
3 tomater
1 msk olja
1 dl soltorkad tomatcrème
salt
peppar
125 g mozzarella
2 förp rökt kalkon i skivor (à 120 g)
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Kalkon ser jättetrist ut på bilden rör i den eller prova med stekt kalkonbacon i strimlor istället som är blandat i pastan

    Sanna

  • Såsen med tomatcreme var jättegod. Men jag hade föredragit denna rätt som en vegetarisk rätt utan kalkonstrimlorna

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi2378 KJ / 571 kCal
Fett23 g
Salt2.5 g
Kolhydrater57 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med kalkon och mozzarella
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
    Betyg 3.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pesto och kalkon på majskaka
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad