Tomatgratinerad falukorv med gräddfil

14
1
Tomatgratinerad falukorv med gräddfil

Ugnsgratinerad falukorv är en riktig familjefavorit vid middagsbordet. Den här utsökta varianten är fullproppad med smak och höjs till nya höjder av en intensiv tapenade med soltorkade tomater. Njut av korven med kokt potatis, gräddfil och sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Tomatgratinerad falukorv med gräddfil

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis

Korv

ca 500 g
falukorv
2
tomater
1/2 dl
tapenad soltorkad tomat
1 msk
ströbröd

Till servering

1/2
isbergssallad
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna gräddfilen med bostongurka.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Maris

2017-11-06

Enkel och gott

Näringsvärde per portion

Energi 2697 KJ / 644 kCal
Fett 34.4 g
Salt 3.26 g
Kolhydrater 56.9 g
Protein 32.9 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept