Falukorvsburgare med ajvarcoleslaw

9
0
Falukorvsburgare med ajvarcoleslaw

Barnens favorit falukorv kan även bli de vuxnas! Hotta upp den populära korven och bjud i hamburgerbröd med sallad, tomat och en coleslaw smaksatt med paprikaröran ajvar relish. En tacksam rätt för den som ätit en och en annan korvstroga för mycket.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Falukorvsburgare med ajvarcoleslaw

Ingredienser

4 portioner
1
morot
200 g
vitkål
3 msk
majonnäs
3 msk
matyoghurt (10 %)
3 msk
ajvar relish
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
500 g
falukorv
-
smör till stekning
4
hamburgerbröd
4
salladsblad
4
tomatskivor

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj mjölkfritt bröd och laktosfria produkter av yoghurt och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt bröd. Byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj äggfri majonnäs.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2633 KJ / 630 kCal
Fett 44 g
Salt 4 g
Kolhydrater 38 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept