Gratinerad falukorv med grillad paprika och persilja
Falukorven – en vardagshjälte som blir jättegod att gratinera. Här med en liten smaklig tvist i form av inlagd gurka och med den runda, goda smaken från grädden och osten. Lägg falukorven i en ugnssäker form med grädde, grillad paprika och ost. Toppa med persilja och rostad lök. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp, grillad paprika (à 530 g)
1 gul lök
2 msk hackad gurka (t ex. bostongurka)
400 g falukorv eller kycklingstekkorv
1 dl vispgrädde
2 dl gratängost
1/2 kruka persilja
1 dl rostad lök
Till servering
kokt potatis eller potatismos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive kokt potatis.
Energi2785 KJ / 662 kCal
Fett44 g
Salt2.58 g
Kolhydrater45 g
Protein20 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag är normalbegåvad på det mesta men när det kommer till matlagning så är strängen på min lyra helt av. Den här rätten klarar t.o.m jag av att få till. Till och med barnen äter den. Det är skitgott och enkelt att få till.
Robert
2023-06-26Rörde ner lite senap i grädden, stekte korven, paprikan och löken innan gratinering, blev riktigt bra!
Nina
2022-10-26God! Jag använde mer vispgrädde så det inte blev så torr. Och lite salt och peppar 👌🏽
Elin
2022-02-06