Falukorven – en vardagshjälte som blir jättegod att gratinera. Här med en liten smaklig tvist i form av inlagd gurka och med den runda, goda smaken från grädden och osten. Lägg falukorven i en ugnssäker form med grädde, grillad paprika och ost. Toppa med persilja och rostad lök. Smaklig spis!
Kontrollera noga innehållet i korven och buljongen.
Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, servera med potatis eller laktosfritt potatismos.
Näringsvärdet är beräknat inklusive kokt potatis.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Elin
2022-02-06God! Jag använde mer vispgrädde så det inte blev så torr. Och lite salt och peppar 👌🏽
Maria
2021-11-30Använde er vegokorv, saltade och pepprade som det stod i kommentarerna. Blev populärt och kommer absolut återkomma hos oss.
Ann-sofie
2021-06-03En god och enkel rätt. Men den behöver kryddas upp lite med salt, peppar o kanske någon mer krydda. Nästa gång kommer jag även att dubbla vätskan då rätten blir ganska torr med kokt potatis, men till mos funkar det nog bättre.