Stekt torsk med kräftröra och dill

14
2
Stekt torsk med kräftröra och dill

Torsk och kokt potatis är en klassiker, och med denna kräftröra blir det hela lite lyxigare. Enkel att göra är den också, de enda ingredienserna är dill, crème fraiche och kräftstjärtar. Och salt och peppar förstås. Alltid lite salt och peppar!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Stekt torsk med kräftröra och dill

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1/2 förp cosmopolitansallad
600 g torskfilé eller sejfilé
1 msk olja

För alla

Fri från gluten och ägg.  
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 

Gör så här

Tips

Klicka i 1 msk smör (för 4 port) när torsken är nästan färdigstekt så får den en finare och brynt färg.

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Eva

2021-06-05

Klassiska smaker🤗

Paulina

2021-04-30

Enkelt, sunt och gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 570 kCal
Fett 23 g
Salt 1 g
Kolhydrater 36 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept