Stekt torsk med kräftröra och dill
Torsk och kokt potatis är en klassiker, och med denna kräftröra blir det hela lite lyxigare. Enkel att göra är den också, de enda ingredienserna är dill, crème fraiche och kräftstjärtar. Och salt och peppar förstås. Alltid lite salt och peppar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche
salt
peppar
1/2 förp cosmopolitansallad
600 g torskfilé eller sejfilé
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2370 KJ / 570 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater36 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Klassiska smaker🤗
Eva
2021-06-05Enkelt, sunt och gott!
Paulina
2021-04-30