Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

11
1
Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Saltimbocca har sitt ursprung i Italien och betyder ”hoppa in i munnen”, vilket denna rätt verkligen gör. Torskfilén lindar du in i serranoskinka och salviablad för att sedan tillaga i ugn.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g
potatis
2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Torsk

ca 600 g
torskfilé
1/2
kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna)
100 g
serranoskinka

Ugsnbakade tomater

1
burk urkärnade oliver (à 235 g)
400 g
romanticatomater
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
3 msk
olivolja
-
salvia
skal och saft av 1/2
citron

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Victoria

2020-03-25

Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2361 KJ / 565 kCal
Fett 20 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 49 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept