Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater
Saltimbocca har sitt ursprung i Italien och betyder ”hoppa in i munnen”, vilket denna rätt verkligen gör. Torskfilén lindar du in i serranoskinka och salviablad för att sedan tillaga i ugn.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021
Ingredienser
4 portioner
Potatispuré
900 g potatis
2 dl mjölk
salt
peppar
Torsk
ca 600 g torskfilé
1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna)
100 g serranoskinka
Ugsnbakade tomater
1 burk urkärnade oliver (à 235 g)
400 g romanticatomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salvia
skal och saft av 1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2361 KJ / 565 kCal
Fett20 g
Salt2.32 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott!
Victoria
2020-03-25