Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
1
Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Saltimbocca har sitt ursprung i Italien och betyder ”hoppa in i munnen”, vilket denna rätt verkligen gör. Torskfilén lindar du in i serranoskinka och salviablad för att sedan tillaga i ugn.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2021

Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Ingredienser

4 portioner

Potatispuré

900 g potatis
2 dl mjölk
salt
peppar

Torsk

ca 600 g torskfilé
1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna)
100 g serranoskinka

Ugsnbakade tomater

1 burk urkärnade oliver (à 235 g)
400 g romanticatomater
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salvia
skal och saft av 1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Supergott!

Victoria

2020-03-25

Näringsvärde per portion

Energi2361 KJ / 565 kCal
Fett20 g
Salt2.32 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Serranolindad torsk med ugnsbakade tomater
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Betyg 4.5 av 5.
38 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dragonbakad torsk med räk- och sparrissås
Betyg 4.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt torsk med kapris och persiljesmör
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gazpacho med vitlöksstekta räkor
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het pasta med serranoskinka och paprika
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga