Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

22
2
Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Imponera med den här eleganta rätten med ugnsbakad torsk och rödbetor. Att tillaga fisk i ugnen är ett utmärkt sätt att hålla den saftig, och gör dessutom rätten lättlagad eftersom mycket sköter sig själv. Till den här torsken serveras en utsökt kräm på brynt smör och crème fraiche.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016

Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm

Ingredienser

2 portioner
450 g
delikatesspotatis
500 g
förkokta rödbetor
ca 350 g
torskfilé
-
salt och peppar
1 tsk
olja
2 msk
solrosfrön

Smörkräm

1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
25 g
smör
1 dl
crème fraiche
65 g
mâchesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Anneli

3/7/2020

Mums så gott!

Åsa

11/29/2016

Gör dubbelt med sås. Den gick åt direkt för den var såå god.

Näringsvärde per portion

Energi 3334 KJ / 797 kCal
Fett 35.3 g
Salt 2.82 g
Kolhydrater 67.1 g
Protein 46.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept