Ugnsbakad torsk med rödbetor och brynt smörkräm
Imponera med den här eleganta rätten med ugnsbakad torsk och rödbetor. Att tillaga fisk i ugnen är ett utmärkt sätt att hålla den saftig, och gör dessutom rätten lättlagad eftersom mycket sköter sig själv. Till den här torsken serveras en utsökt kräm på brynt smör och crème fraiche.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2016
Ingredienser
2 portioner
450 g delikatesspotatis
500 g förkokta rödbetor
ca 350 g torskfilé
salt
peppar
1 tsk olja
2 msk solrosfrön
Smörkräm
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
25 g smör
1 dl crème fraiche
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3334 KJ / 797 kCal
Fett35.3 g
Salt2.82 g
Kolhydrater67.1 g
Protein46.3 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Godare att hälla det brynta smöret över fisken och ha den vita såsen bredvid.
Elin
2023-01-31Mums så gott!
Anneli
2020-03-07Gör dubbelt med sås. Den gick åt direkt för den var såå god.
Åsa
2016-11-29