Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tomat- och mozzarellagratinerad falukorv med spaghetti

Gratinerad falukorv i ugn med tomat och mozzarella är en lättlagad och uppskattad rätt till middag vilken vardag som helst. God och prisvärd mat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka upp vatten till pastan.
  3. Skär tomater och mozzarella i skivor.
  4. Skär korven i 4 cm bitar och lägg dem i en ugnssäker form.
  5. Lägg på tomatskivor, basilikablad, mald svartpeppar och mozzarellaskivor på korven och gratinera i ugnen ca 12 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Riv skalet av citronen på fina sidan av rivjärnet.
  8. Värm pastasåsen och smaksätt den med citronskal och svartpeppar.
  9. Servera såsen med pastan och korvstubbarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på falukorven. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: lite mozzarella kan ev tålas.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 500 g rak falukorv
  • 1 kruka basilika
  • svartpeppar
  • 4 port spaghetti
  • 1 citron
  • 1 förp pastasås tomat & basilika (à 690 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3793 kJ / 908 kCal