Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk

Syrad fänkål med sockerstekt, rimmat fläsk i en fralla är en god husmansrätt med tyska influenser. Istället för surkål syrar du fänkål med ättika och kryddar med kummin, timjan och lagerblad. Enkelt och gott – även till korv. Till barnen kan du servera sallad till köttet istället.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skiva fänkålen tunt. Skala och skiva lökarna.
  2. Fräs fänkål och lök i en stor kastrull med hälften av matfettet. Tillsätt hela timjanskvistar, lagerblad och kummin. Fräs ytterligare några minuter tills fänkålen mjuknat. Salta och peppra.
  3. Tillsätt ättikssprit och vatten och låt det koka in helt. Lyft bort timjankvistarna och lagerbladet. Rör ner resten av matfettet.
  4. Skär fläsket i stora bitar. Stek det knaprigt, strö över sockret mot slutet och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt. Låt fläsket rinna av i ett durkslag.
  5. Skär av toppen på frallorna och gröp ur innehållet.
  6. Fyll frallorna med fänkålen och fläsket. 

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria frallor eller liknande.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 fänkål
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 msk smör eller margarin
  • 1 kruka timjan
  • 1 lagerblad
  • 1/2 tsk hel kummin
  • flingsalt
  • peppar
  • 1/2 dl ättiksprit 12%
  • 2 dl vatten
  • 300 g skivat, rimmat fläsk
  • 1 msk strösocker
  • 4 små frallor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2293 kJ / 549 kCal