Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk
![Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62860/cf_259/fralla_med_syrad_fankal_och_sockerstekt_flask.jpg)
Syrad fänkål med sockerstekt, rimmat fläsk i en fralla är en god husmansrätt med tyska influenser. Istället för surkål syrar du fänkål med ättika och kryddar med kummin, timjan och lagerblad. Enkelt och gott – även till korv. Till barnen kan du servera sallad till köttet istället.
![Fralla med syrad fänkål och sockerstekt fläsk](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62860/cf_259/fralla_med_syrad_fankal_och_sockerstekt_flask.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 fänkål
2 bananschalottenlökar
4 msk smör eller margarin
1 kruka timjan
1 lagerblad
1/2 tsk hel kummin
flingsalt
peppar
1/2 dl ättiksprit 12%
2 dl vatten
300 g skivat, rimmat fläsk
1 msk strösocker
4 små frallor
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria frallor eller liknande.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2293 KJ / 549 kCal
Fett39.6 g
Kolhydrater0 g
Protein15.6 g
Kommentarer