Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Krämig soppa med butternutpumpa, cider, purjolök, olivolja och grädde. Lättlagad att koka ihop i ca 20 minuter och mixa slät. Rosta pumpafrön i torr, het stekpanna och stör över soppan. Gott och knaprigt. Servera pumpasoppan med stekt, skivad kryddkorv, gärna en korv med chili i.

Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1   purjolök
5 dl  skalad, urkärnad butternutpumpa i tärningar
2 msk  olivolja
3 dl  äppelcider
8 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl  vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl  pumpakärnor

Till servering

beef chilikorv
bladspenat
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3356 KJ / 760 kCal
Fett59 g
Kolhydrater43.8 g
Protein22 g

Testa liknande recept

Senap- och kumminstekta revben med rostad pumpasallad
Betyg 2.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalvstek med pumpa, vita bönor och citron
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tortilla med lammstek och pumpapuré
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Paella med kyckling, chorizo och timjan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga