Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor
Krämig soppa med butternutpumpa, cider, purjolök, olivolja och grädde. Lättlagad att koka ihop i ca 20 minuter och mixa slät. Rosta pumpafrön i torr, het stekpanna och stör över soppan. Gott och knaprigt. Servera pumpasoppan med stekt, skivad kryddkorv, gärna en korv med chili i.
Ingredienser
4 portioner
1 purjolök
5 dl skalad, urkärnad butternutpumpa i tärningar
2 msk olivolja
3 dl äppelcider
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl pumpakärnor
Till servering
beef chilikorv
bladspenat
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3356 KJ / 760 kCal
Fett59 g
Kolhydrater43.8 g
Protein22 g
Kommentarer