Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

6
0
Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Krämig soppa med butternutpumpa, cider, purjolök, olivolja och grädde. Lättlagad att koka ihop i ca 20 minuter och mixa slät. Rosta pumpafrön i torr, het stekpanna och stör över soppan. Gott och knaprigt. Servera pumpasoppan med stekt, skivad kryddkorv, gärna en korv med chili i.

Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 purjolök
5 dl skalad, urkärnad butternutpumpa i tärningar
2 msk olivolja
3 dl äppelcider
8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
flingsalt
svartpeppar
1 dl pumpakärnor

Till servering

beef chilikorv
bladspenat
bröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3356 KJ / 760 kCal
Fett 59 g
Kolhydrater 43.8 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden