Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig pumpasoppa med cider, purjo och rostade pumpakärnor

Krämig soppa med butternutpumpa, cider, purjolök, olivolja och grädde. Lättlagad att koka ihop i ca 20 minuter och mixa slät. Rosta pumpafrön i torr, het stekpanna och stör över soppan. Gott och knaprigt. Servera pumpasoppan med stekt, skivad kryddkorv, gärna en korv med chili i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa dela, skölj och skär purjolöken i bitar. Fräs purjo och pumpa i olivoljan. tillsätt cider, buljong och grädde. Koka sakta ca 20 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer.  Smaksätt med salt och peppar.
  2. Rosta pumpakärnorna i en torr het stekpanna.
  3. Servera soppan med stekt skivad beef chilikorv, spenat, pumpakärnor och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och korven. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 purjolök
  • 5 dl skalad, urkärnad butternutpumpa i tärningar
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl äppelcider
  • 8 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 dl pumpakärnor
Till servering
  • beef chilikorv
  • bladspenat
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3356 kJ / 760 kCal