Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marängsviss med hjortron och kolasås

Klassisk marängsviss på nytt vis med hjortron och kolasås av sirap, grädde, socker och vanilj. Blanda vispad grädde med hjortron och yoghurt och varva med maränger, sås och mandel i fina glas eller stor skål. Ett gott och enkelt sätt att överraska gästerna när det är dags för efterrätt. Glass till är också gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hjortronen om de är frysta, strö över sockret.
  2. Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter eller tills såsen tjocknar. Rör i vaniljsocker. Låt svalna.
  3. Marängsviss: Vispa grädden och blanda med yoghurten.
  4. Varva grädden med hjortron och maränger i portionsglas eller en stor skål.
  5. Ringla över kolasåsen och strö över mandelsplitter, gärna rostade, vid serveringen.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt. Använd vid behov maränger utan mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ (vispbart). Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd maränger utan mjölk.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g hjortron
  • 1 msk socker
Kolasås
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
Marängsviss
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt 10 %
  • 36 maränger (36 st motsvarar ca 100 g)
  • 50 g mandelsplitter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1826 kJ / 437 kCal