Marängsviss med hjortron och kolasås

Klassisk marängsviss på nytt vis med hjortron och kolasås av sirap, grädde, socker och vanilj. Blanda vispad grädde med hjortron och yoghurt och varva med maränger, sås och mandel i fina glas eller stor skål. Ett gott och enkelt sätt att överraska gästerna när det är dags för efterrätt. Glass till är också gott!

Ingredienser
6 portioner
200 g hjortron
1 msk socker
Kolasås
1 dl vispgrädde
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
Marängsviss
2 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt 10 %
36 maränger (36 st motsvarar ca 100 g)
50 g mandelsplitter
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och matyoghurt. Använd vid behov maränger utan mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ (vispbart). Byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd maränger utan mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1826 KJ / 437 kCal
Fett27.5 g
Kolhydrater41.7 g
Protein4.6 g
Kommentar
Äckligt.
Emma
2021-12-31