Äppelpaj med citron och mandel

19
4
Äppelpaj med citron och mandel

Ett recept för dig som vill förnya den klassiska äppelpajen. I denna variant görs fyllningen utöver äpplen med mandel, kardemumma och syrlig citron. Serverat med en klick glass, vaniljsås eller kvarg blir rätten en succé!

Skriv ut
Äppelpaj med citron och mandel

Ingredienser

8 portioner

Deg

100 g
smör eller margarin
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 msk
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
1 krm
bakpulver

Fyllning

50 g
skållad mandel
1 tsk
kardemummakärnor
1
citron rivet skal
100 g
smör eller margarin
1 dl
strösocker
1
ägg
3 - 4
äpplen (3-4 äpplen motsvarar ca 500 g)

Till servering

glass, vaniljsås eller kvarg

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Johanna

10/6/2019

Fantastiskt god! Jag bytte ut hälften av mjölet mot mandelmjöl vilket blev jättegott. Litet minus för att den badar i smör.

Elin

9/17/2018

Hysteriskt himla god äppelpaj som vi gjort flera gånger och som alltid är lika uppskattad! Kardemumman i kombination med den fräscha citronen är fantastisk till äpplena och den krämiga fyllningen. Ni kommer aldrig vilja äta någon annan äppelpaj när ni väl smakat denna ;) En verklig favorit hos oss!

Monika

6/7/2013

Fantastiskt god paj! Succé. Gett receptet vidare till flera vänner som även de är förtjusta... God smakbrytning med mandel kardemumma och citronskalet. Hör nu till mina favoritrecept. Pajdegen dock något snålt tilltagen . Monika

Näringsvärde per portion

Energi 2285 KJ / 546 kCal
Fett 35.5 g
Kolhydrater 49.9 g
Protein 6.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept