Ett recept för dig som vill förnya den klassiska äppelpajen. I denna variant görs fyllningen utöver äpplen med mandel, kardemumma och syrlig citron. Serverat med en klick glass, vaniljsås eller kvarg blir rätten en succé!
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri finmix. Använd glutenfritt ströbröd eller kokosflingor.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Kommentarer
Johanna
10/6/2019Fantastiskt god! Jag bytte ut hälften av mjölet mot mandelmjöl vilket blev jättegott. Litet minus för att den badar i smör.
Elin
9/17/2018Hysteriskt himla god äppelpaj som vi gjort flera gånger och som alltid är lika uppskattad! Kardemumman i kombination med den fräscha citronen är fantastisk till äpplena och den krämiga fyllningen. Ni kommer aldrig vilja äta någon annan äppelpaj när ni väl smakat denna ;) En verklig favorit hos oss!
Monika
6/7/2013Fantastiskt god paj! Succé. Gett receptet vidare till flera vänner som även de är förtjusta... God smakbrytning med mandel kardemumma och citronskalet. Hör nu till mina favoritrecept. Pajdegen dock något snålt tilltagen . Monika