Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spagetti med rökt lax, purjolök, dill och citron

Lättlagad men god pastarätt i gräddig sås med kallrökt lax, purjo, dill och ett stänk citron. Perfekt middagstips till vilken vardag som helst. Bara fräs purjon, häll på grädde, lägg i lax och krydda. Koka spagettin och servera med såsen. Familjens nya favoriträtt kanske?

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär laxen i mindre bitar. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  3. Fräs purjolöken snabbt i oljan. Rör ner grädden och låt det bli varmt. Vänd ner dillen och laxen. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
  4. Häll av spagettin och vänd försiktigt ner laxsåsen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: kontrolla att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port spaghetti
  • 350 g kallrökt lax i bit
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk matolja
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2916 kJ / 696 kCal