Tom kha gai

Betyg 4.1 av 5.
112 personer har röstat
19
Tom kha gai

Servera gästerna en härlig, het soppa med rötter i Asien med hjälp av denna Tom kha gai. Låt fräst kyckling, chili och citrongräs få fin smak av att kokas med bland annat ingefära och kokosmjölk till en kycklingsoppa med skönt sting.

Tom kha gai

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklinglårfilé
2 röda chili
1 citrongräs
1 msk olja
1 msk fisksås
1 msk socker
2 msk färskriven ingefära
3 limeblad
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 lime
250 g champinjoner
5 salladslökar
1 kruka koriander

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
112 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra recept, jättegod Sedan upp till var och en att bosta receptet, men gör oftast rakt av

Michael

2024-12-09

Ni som känner att ni behöver klaga på det här receptet (eller andra recept för den del) är så märkliga. Om ni inte vill steka kycklingen så gör inte det. Om ni vill byta en ingrediens, så gör det. Ni behöver inte skriva upprörda kommentarer.

Johan

2024-10-28

Jättegod!

Fredric

2023-01-30

Näringsvärde per portion

Energi1929 KJ / 460 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tom ka gai
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paneng Gai
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa
Betyg 3.9 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokos- och limesoppa med kyckling
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatisk fisksoppa
Betyg 2.5 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd currypasta
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga