Tom kha gai

Betyg 4.1 av 5.
106 personer har röstat
17
Tom kha gai

Servera gästerna en härlig, het soppa med rötter i Asien med hjälp av denna Tom kha gai. Låt fräst kyckling, chili och citrongräs få fin smak av att kokas med bland annat ingefära och kokosmjölk till en kycklingsoppa med skönt sting.

Tom kha gai

Ingredienser

4 portioner
500 g  kycklinglårfilé
2   röda chili
1   citrongräs
1 msk  olja
1 msk  fisksås
1 msk  socker
2 msk  färskriven ingefära
3   limeblad
7 dl  hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml  kokosmjölk
1   lime
250 g  champinjoner
5   salladslökar
1   kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
106 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod!

Fredric

2023-01-30

Bra

Ida

2022-12-28

Skall vara galangal och inte ingefära.

Jörgen

2022-07-04

Näringsvärde per portion

Energi1929 KJ / 460 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Tom ka gai
Betyg 3.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tom yam goong
Betyg 4 av 5.
51 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paneng Gai
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Blomkålssoppa med kokossmak
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tom ka gai – thailändsk kycklingsoppa
Betyg 3.9 av 5.
138 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokos- och limesoppa med kyckling
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga