Tom kha gai | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tom kha gai

Servera gästerna en härlig, het soppa med rötter i Asien med hjälp av denna Tom kha gai. Låt fräst kyckling, chili och citrongräs få fin smak av att kokas med bland annat ingefära och kokosmjölk till en kycklingsoppa med skönt sting.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklinglårfilén i bitar. Dela kärna ur och strimla chilin. Krossa roten på citrongräset och skär det i 2 cm bitar.
  2. Fräs kyckling, chili och citrongräs i oljan. Tillsätt fisksås, socker, ingefära, limeblad, hönsbuljong och kokosmjölk.
  3. Koka sakta i ca 15 minuter. Smaka av med pressad limejuice.
  4. Skiva champinjonerna och strimla salladslöken fint. Tillsätt grönsakerna i soppan och koka upp. Grovhacka koriandern. Servera soppan i varma skålar och strö på koriander.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fisksåsen och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 röda chili
  • 1 citrongräs
  • 1 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk socker
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 3 limeblad
  • 7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 lime
  • 250 g champinjoner
  • 5 salladslökar
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2076 kJ / 496 kCal
Läs mer om näringsvärden