Tom kha gai

90
17
Tom kha gai

Servera gästerna en härlig, het soppa med rötter i Asien med hjälp av denna Tom kha gai. Låt fräst kyckling, chili och citrongräs få fin smak av att kokas med bland annat ingefära och kokosmjölk till en kycklingsoppa med skönt sting.

Tom kha gai

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklinglårfilé
2 röda chili
1 citrongräs
1 msk olja
1 msk fisksås
1 msk socker
2 msk färskriven ingefära
3 limeblad
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 lime
250 g champinjoner
5 salladslökar
1 kruka koriander

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

90

Kommentarer

Fredric

2023-01-30

Jättegod!

Ida

2022-12-28

Bra

Jörgen

2022-07-04

Skall vara galangal och inte ingefära.

Näringsvärde per portion

Energi 1929 KJ / 460 kCal
Fett 30 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 14 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Paneng Gai
Tom ka gai
Tom yam goong
Thaisoppa med kyckling
Röd currypasta