Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kokos- och limesoppa med kyckling

Enkel och smakfull kycklingsoppa som värmer skönt i höstmörkret eller under kalla vinterdagar. Kokos- och limesoppa med kyckling har en fyllig och fängslande smak bland annat tack vare citrongräs, svamp, zucchini och ingefära.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kycklingen i 1/2-1 cm tjocka strimlor. Skär champinjonerna i bitar.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingen i några minuter. Salta och peppra. Ta av från värmen. Koka upp vatten och fond.
  3. Skär zucchinin på längden i 4 bitar (för 4 port) och ta bort kärnorna. Skär sedan tvärs över i cm-stora bitar. Banka ut citrongräsbitarna (då avger de mer smak).
  4. Blanda ner kyckling, svamp, zucchini, citrongräs och ingefära i buljongen. Låt koka i några minuter.
  5. Tillsätt hackad chili, fisksås, socker, saft från lime och kokosmjölk. Låt detta koka i ytterligare ett par minuter. Ta upp citrongräset. Garnera gärna med färska basilikablad och rivet limeskal.

Tips

Klipp ner kokta nudlar för en matigare soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kycklingfilé
  • 10 champinjoner
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 liten zucchini
  • 5 bitar konserverat citrongräs
  • 2 tsk hackad ingefära
  • 2 tsk hackad röd chilifrukt
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 1 msk råsocker
  • saft av 1 pressad lime
  • 2 burkar kokos- eller lättkokosmjölk (à 400 ml)
  • färsk basilika
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan