Kokos- och limesoppa med kyckling
Enkel och smakfull kycklingsoppa som värmer skönt i höstmörkret eller under kalla vinterdagar. Kokos- och limesoppa med kyckling har en fyllig och fängslande smak bland annat tack vare citrongräs, svamp, zucchini och ingefära.
Ingredienser
4 portioner
250 g kycklingfilé
10 champinjoner
2 msk olja
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 liten zucchini
5 bitar konserverat citrongräs
2 tsk hackad ingefära
2 tsk hackad röd chilifrukt
2 msk asiatisk fisksås
1 msk råsocker
saft av 1 pressad lime
2 burkar kokos- eller lättkokosmjölk (à 400 ml)
färsk basilika
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fråga; vilken sorts curry? Röd, grön, gul?
Annica
2024-05-15Hej Annica! I det här receptet är det ingen curry alls. Kanske har du skrivit din kommentar på fel recept? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-16I receptet står det konserverat citrongräs. Ska det verkligen vara det? Kan inte hitta det här hemma och inte ens i vår asiatiska butik (en av Sveriges störta) hade man hört talas om det. Går det lika bra med färskt citrongräs?
Paul
2024-03-21Hej Paul! Det kan finnas en liten glasburk på vanliga affärer att köpa. Om ni affären har tagit in den i sortimentet så klart. Annars funkar det fint med 2 bankade färska citrongräs! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-16Supergod soppa. Bytte ut kycklingfilé mot kycklinglårfilé.
Einar
2023-06-01