Kokos- och limesoppa med kyckling
Enkel och smakfull kycklingsoppa som värmer skönt i höstmörkret eller under kalla vinterdagar. Kokos- och limesoppa med kyckling har en fyllig och fängslande smak bland annat tack vare citrongräs, svamp, zucchini och ingefära.
Ingredienser
4 portioner
250 g kycklingfilé
10 champinjoner
2 msk olja
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 liten zucchini
5 bitar konserverat citrongräs
2 tsk hackad ingefära
2 tsk hackad röd chilifrukt
2 msk asiatisk fisksås
1 msk råsocker
saft av 1 pressad lime
2 burkar kokos- eller lättkokosmjölk (à 400 ml)
färsk basilika
salt och peppar
Gör så här
Tips
Klipp ner kokta nudlar för en matigare soppa.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
I receptet står det konserverat citrongräs. Ska det verkligen vara det? Kan inte hitta det här hemma och inte ens i vår asiatiska butik (en av Sveriges störta) hade man hört talas om det. Går det lika bra med färskt citrongräs?
Paul
2024-03-21Supergod soppa. Bytte ut kycklingfilé mot kycklinglårfilé.
Einar
2023-06-01Bytte basilika till koriander, ökade upp Ingefära och tillsatte böngroddar. Så himla god och rund smak!
Louise
2021-02-21