Fiskkakor med syrlig dipp
Servera dina gäster det här roliga tilltugget! Härliga ingredienser som haricots verts, curry paste och limeblad mixas ihop till en färs och görs till fräcka fiskkakor som doppas i en obeskrivlig god och syrlig dipp.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
6 portioner
Fiskkakor
400 g fiskfilé (t ex hoki eller lax)
1/2 paket färska haricots verts (bönor) (à 75 g)
1 - 1 1/2 msk röd currypaste
1 ägg
1 msk asiatisk fisksås
1 - 1 1/2 msk potatismjöl
1 msk socker
1 msk krossade/smulade, torkade limeblad
olja till stekning
Sötsyrlig dipp
1 dl vatten
1 dl socker
2 msk ättiksprit (12%)
strimlad chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Dessa gör vi ofta! Dock har jag modifierat receptet lite och skippar Haricot Verts, tar rivet skal från en lime istället för limeblad samt japansk soja istället för fisksås. Blir supergott!
Annika
2021-01-08Väldigt goda fiskkakor! Kom dock inte helt överens med såsen som smakade för mycket ättika enligt mig. Med all respekt för receptet men har bytt ut den och istället provat med en sojadipp: 4 msk ljus soja, 4 msk risvinäger (eller äppelcider vinäger) och 4 msk strösocker, vilket passade min och dotterns smak bättre.
Lars
2017-02-17supergott
Åke
2017-01-07