Fiskkakor med syrlig dipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fiskkakor med syrlig dipp

Servera dina gäster det här roliga tilltugget! Härliga ingredienser som haricots verts, curry paste och limeblad mixas ihop till en färs och görs till fräcka fiskkakor som doppas i en obeskrivlig god och syrlig dipp.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fiskkakor: Skär fisken i bitar. Skär haricots vertsen tvärs över i tunna skivor.
  2. Lägg fisk, currypaste, ägg, fisksås, potatismjöl och socker i en matberedare. "Pulskör" till en inte alltför jämn färssmet. Lägg i en bunke och blanda i bönor och limeblad.
  3. Forma färsen till 12-16 biffar (för 6 port) med fuktade händer. Stek på medelhög värme i rikligt med olja ca 1 minut på varje sida. Servera fiskkakorna ljumma med såsen.
  4. Sötsyrlig dipp: Värm vatten, socker och ättiksprit på svag värme. Dekorera med strimlad chili.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Fiskkakor
  • 400 g fiskfilé (t ex hoki eller lax)
  • 1/2 paket färska haricots verts (à 75 g)
  • 1 1/2 msk röd currypaste
  • 1 ägg
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 1 msk socker
  • 1 msk krossade/smulade, torkade limeblad
  • olja till stekning
Sötsyrlig dipp
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • strimlad chili
Lägg till i inköpslistan