Fiskkakor med syrlig dipp

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
6
Fiskkakor med syrlig dipp

Servera dina gäster det här roliga tilltugget! Härliga ingredienser som haricots verts, curry paste och limeblad mixas ihop till en färs och görs till fräcka fiskkakor som doppas i en obeskrivlig god och syrlig dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Fiskkakor med syrlig dipp

Ingredienser

6 portioner

Fiskkakor

400 g fiskfilé (t ex hoki eller lax)
1/2 paket färska haricots verts (bönor) (à 75 g)
1 - 1 1/2 msk röd currypaste
1 ägg
1 msk asiatisk fisksås
1 - 1 1/2 msk potatismjöl
1 msk socker
1 msk krossade/smulade, torkade limeblad
olja till stekning

Sötsyrlig dipp

1 dl vatten
1 dl socker
2 msk ättiksprit (12%)
strimlad chili

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Dessa gör vi ofta! Dock har jag modifierat receptet lite och skippar Haricot Verts, tar rivet skal från en lime istället för limeblad samt japansk soja istället för fisksås. Blir supergott!

Annika

2021-01-08

Väldigt goda fiskkakor! Kom dock inte helt överens med såsen som smakade för mycket ättika enligt mig. Med all respekt för receptet men har bytt ut den och istället provat med en sojadipp: 4 msk ljus soja, 4 msk risvinäger (eller äppelcider vinäger) och 4 msk strösocker, vilket passade min och dotterns smak bättre.

Lars

2017-02-17

supergott

Åke

2017-01-07

Testa liknande recept

Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thai-pannbiffar
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Het krabbcurry med nudlar
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och ansjovisfisk
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta snacks
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaeng massaman nua
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga