Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thailändsk fisksoppa

Upplev en del av den thailändska matkulturen genom att göra din egna thailändska fisksoppa. Smakerna av citrongräs, kokos och lime gör sig fint med fisk och skaldjur. Väldigt gott och smakrikt! Perfekt till middag eller som en liten finare förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken. Skär bort ca 5 cm av den nedersta delen på citrongräset. Skär citrongräsbitarna i ytterst smala strimlor.
  2. Fräs lök och citrongräs i oljan i en gryta, stor nog för soppkok. Häll över buljongen och låt koka upp.
  3. Tillsätt limesaft, fisksås, farin och kokosmjölk.
  4. Skär torsken i kuber, ca 2x2 cm. Blanda ner torsk och wokgrönsaker i soppan och låt koka under lock ca 10 min.
  5. Blanda i räkorna och smaka av med limeskal och salt. Servera soppan med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 citrongräs
  • 1 msk olja
  • 1 l fiskbuljong (tärning och vatten)
  • saft och rivet skal av 1 lime
  • 1 msk fisksås
  • 2 tsk Brun Farin
  • 1 liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
  • 400 g sej, torskfilé eller hoki
  • 1 påse thai-djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g )
  • 100 g skalade räkor
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer