Thailändsk fisksoppa
Upplev en del av den thailändska matkulturen genom att göra din egna thailändska fisksoppa. Smakerna av citrongräs, kokos och lime gör sig fint med fisk och skaldjur. Väldigt gott och smakrikt! Perfekt till middag eller som en liten finare förrätt.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 citrongräs
1 msk olja
1 l fiskbuljong (tärning och vatten)
saft och rivet skal av 1 lime
1 msk fisksås
2 tsk brun farin
1 liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
400 g sej, torskfilé eller hoki
1 påse thai-djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g )
100 g skalade räkor
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ta gärna lite extra salt fisksås, soppan är väldigt snäll i smaken. Väldigt god
Johan
2002-11-03