Thailändsk fisksoppa

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
1
Thailändsk fisksoppa

Upplev en del av den thailändska matkulturen genom att göra din egna thailändska fisksoppa. Smakerna av citrongräs, kokos och lime gör sig fint med fisk och skaldjur. Väldigt gott och smakrikt! Perfekt till middag eller som en liten finare förrätt.

Thailändsk fisksoppa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 citrongräs
1 msk olja
1 l fiskbuljong (tärning och vatten)
saft och rivet skal av 1 lime
1 msk fisksås
2 tsk brun farin
1 liten burk kokosmjölk (à ca 200 ml)
400 g sej, torskfilé eller hoki
1 påse thai-djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g )
100 g skalade räkor
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentar

Ta gärna lite extra salt fisksås, soppan är väldigt snäll i smaken. Väldigt god

Johan

2002-11-03

Testa liknande recept

Thaigryta med hoki och grönsaker
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Currysej med citrongräs med krämig kokos
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thailändska fiskkakor med nudlar
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingwok med räkor och cashewnötter
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lime- och chilismör
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga