Het krabbcurry med nudlar

12
0
Het krabbcurry med nudlar

Det här kan bli hett, men det bestämmer du. Färdiga currypaster varierar i styrka, så prova dig fram. Kött från färska krabbklor kan man bytas mot krabba på burk. En smakrik nudelrätt med krämig kokosmjölk - säg hej till Thailand!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Het krabbcurry med nudlar

Ingredienser

4 portioner
1 paket risnudlar (à 250 g)
1/2 - 1 msk röd currypaste
1 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 1/2 msk socker
3 msk fisksås
1/2 msk torkade limeblad (av kaffir lime)
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk urkärnad, finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
200 g rensat krabbkött från klorna

Till garnering

ev thaibasilika

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2578 KJ / 616 kCal
Fett 29 g
Salt 6.56 g
Kolhydrater 64 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden