Het krabbcurry med nudlar
Det här kan bli hett, men det bestämmer du. Färdiga currypaster varierar i styrka, så prova dig fram. Kött från färska krabbklor kan man bytas mot krabba på burk. En smakrik nudelrätt med krämig kokosmjölk - säg hej till Thailand!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 paket risnudlar (à 250 g)
1/2 - 1 msk röd currypaste
1 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 1/2 msk socker
3 msk fisksås
1/2 msk torkade limeblad (av kaffir lime)
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk urkärnad, finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
200 g rensat krabbkött från klorna
Till garnering
ev thaibasilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett29 g
Salt6.56 g
Kolhydrater64 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Känns lite tunt, använde salladskrabba m crabsticks kanske bättre. Var inte för försiktig m currypastan o chilifrukten
Elisabeth
2023-01-14