Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het krabbcurry med nudlar

Det här kan bli hett, men det bestämmer du. Färdiga currypaster varierar i styrka, så prova dig fram. Kött från färska krabbklor kan man bytas mot krabba på burk. En smakrik nudelrätt med krämig kokosmjölk - säg hej till Thailand!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fräs currypasten i oljan i en stekpanna eller wok ca 1 minut.
  3. Häll i kokosmjölken och låt koka ihop ca 5 minuter.
  4. Tillsätt socker, fisksås, limeblad, vatten, fond och chilifrukt.
  5. Lägg i krabban och låt allt bli varmt.
  6. Fördela nudlarna i skålar och häll över krabbcurryn. Garnera ev med thaibasilika.

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket risnudlar (à 250 g)
  • 1 msk röd currypaste
  • 1 msk olja
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 1/2 msk socker
  • 3 msk fisksås
  • 1/2 msk torkade limeblad (av kaffir lime)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 msk urkärnad, finhackad röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 200 g rensat krabbkött från klorna
Till garnering
  • ev thaibasilika
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2578 kJ / 616 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept