Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Tom yam goong

(20)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Om du är sugen på en kryddig och het soppa med asiatiska inslag så pröva att laga till Tom yam goong. Den smakrika soppan innehåller ingredienser som svamp, schalottenlök, räkor, galangal och chilifrukt.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten)
  • 250 g svampar (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra)
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime)
  • 4 tsk finhackad stark chilifrukter
  • 3 skivor galangal rot (alt ingefära)
  • 400 g skalade räkor
  • 1 dl färskpressad limejuice
  • 4 tsk asiatisk fisksås
  • 4 tsk sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär svampen i fina skivor. Skala och finhacka schalottenlökarna, citrongräset och limebladen (alt riv limeskal).
  2. Koka upp buljongen, låt sjuda i 5 minuter tillsammans med svamp, chilifrukt, citrongräs och limeblad samt ev galangalrot/ingefära.
  3. Tillsätt räkor, limejuice, fisksås och sweet chilisås och låt därefter koka upp. Garnera ev med korianderblad.

För alla

Tom yam goong är fri från gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein under förutsättning att man väljer tärning/fond utan mjölk.