Om du är sugen på en kryddig och het soppa med asiatiska inslag så pröva att laga till Tom yam goong. Den smakrika soppan innehåller ingredienser som svamp, schalottenlök, räkor, galangal och chilifrukt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2003
Tom yam goong är fri från gluten, ägg, laktos eller mjölkprotein under förutsättning att man väljer tärning/fond utan mjölk.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt magisk soppa.
Jenny
2021-12-10Ingefära istället för galangal? – hell no! Galangal kan vara lite svårt att få tag på och om du inte bor i större städer eller har en asiatisk butik i din ort så kan du skippa för jag kommer aldrig att uppmana dig att byta till ingefära istället. Visst, vill du så kan du använda ingefära som många svenska och utländska kockar och bloggar höftar med men du bör ha i åtanken att soppan kommer inte smaka som tom yam utan något annat. Galangal är alltså en rot. Vi thailändare kallar den kha och den har en “kylande” egenskap och mild i smak medan ingefära är “värmande” och har en typ av hetta och pepprighet. En annan känd soppa är just Tom kha gai... utan kha går ju inte. Detta får mig att tänka tillbaka varje gång på Mat-Tina som lagade Tom Kha Gai på stranden i Phuket och använde ingefära. Suck.
Roy
2021-09-05Ps limebladen behöver heller inte hackas! Det går lika bra att ha i dom hela.
Matilda
2021-02-20