Tom kha gai

Servera gästerna en härlig, het soppa med rötter i Asien med hjälp av denna Tom kha gai. Låt fräst kyckling, chili och citrongräs få fin smak av att kokas med bland annat ingefära och kokosmjölk till en kycklingsoppa med skönt sting.

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklinglårfilé
2 röda chili
1 citrongräs
1 msk olja
1 msk fisksås
1 msk socker
2 msk färskriven ingefära
3 limeblad
7 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 lime
250 g champinjoner
5 salladslökar
1 kruka koriander
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1929 KJ / 460 kCal
Fett30 g
Salt0.5 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
24 stFantastiskt Gott!!!!!
Anders
Gott och enkelt! Brukar byta ut kycklingen mot fisk, oftast torsk, supergott!
Anna
God men ngt tunn. Föreslår 2 burkar kokosmjölk o mindre buljong, dvs ungefär omvända mängden. Kycklingen behöver inte fräsas, den kan kokas direkt i denna soppa.
Martin