Timjanstekt kyckling med rostad pimiento och ajvarcrème
Timjanstekt kyckling passar utmärkt med de ugnsrostade pimiento de padrons. Att äta pimiento de padrons är nästan som rysk roulett. En på tio sägs vara het, medan resterande har en mild och söt smak med inslag av beska. Servera kycklingen och pimientos med ugnsrostad potatis och en ajvarcrème som får smaklökarna att jubla.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 kruka timjan
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 förp pimiento de padron (à 100 g)
Ajvarcrème
1 dl stark ajvar relish
2 dl smetana
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2445 KJ / 582 kCal
Fett30 g
Salt2.31 g
Kolhydrater41 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer