Timjanstekt kyckling med rostad pimiento och ajvarcrème

2
0 Klimatsmart
Timjanstekt kyckling med rostad pimiento och ajvarcrème

Timjanstekt kyckling passar utmärkt med de ugnsrostade pimiento de padrons. Att äta pimiento de padrons är nästan som rysk roulett. En på tio sägs vara het, medan resterande har en mild och söt smak med inslag av beska. Servera kycklingen och pimientos med ugnsrostad potatis och en ajvarcrème som får smaklökarna att jubla.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2018

Timjanstekt kyckling med rostad pimiento och ajvarcrème

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
1/2
kruka timjan
4
kycklingfiléer
1 msk
olja
1
förp pimiento de padron (à 100 g)

Ajvarcrème

1 dl
stark ajvar relish
2 dl
smetana

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ajvar relish.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2445 KJ / 582 kCal
Fett 30 g
Salt 2.31 g
Kolhydrater 41 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept