Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri
Kvällens festmåltid tillagas i ett nafs och är fantastiskt god. En saftig kotlett som steks till perfektion och serveras med ugnsrostad potatis, små peppriga pimientos de padron och en ljuvlig argentisk chimichurrisås. Servera med strimlad, krispig hjärtsallad och avnjut maten med något gott att dricka till. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2017
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
ca 300 g benfri fläskkotlett
100 g pimiento de padron
1 hjärtsallad
1 dl chimichurri
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 611 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tokgott
Maria
2017-03-30