Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Kotlett med pimiento de padrons och chimichurri

Kvällens festmåltid tillagas i ett nafs och är fantastiskt god. En saftig kotlett som steks till perfektion och serveras med ugnsrostad potatis, små peppriga pimientos de padron och en ljuvlig argentisk chimichurrisås. Servera med strimlad, krispig hjärtsallad och avnjut maten med något gott att dricka till. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela potatisarna och blanda med hälften av oljan på en ugnsplåt, krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först ca 15 minuter.
  3. Bryn kotletterna i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Lägg kotletterna på plåten och stek dem med potatisen ytterligare ca 5 minuter. Rosta pimiento de padron i en stekpanna med lite salt. Strimla salladen och tina såsen enligt instruktionen på förpackningen (om fryst används).
  4. Servera kotletterna med potatis, pimientos, sallad och chimichurrisås.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 300 g benfri fläskkotlett
  • 100 g pimiento de padron
  • 1 hjärtsallad
  • 1 dl chimichurri
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2551 kJ / 611 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept