UNDER 30 MIN | Enkel

Kycklingspett med majs och picklad lök

Glansiga kycklingspett med smak av BBQ? Ja, tack! Här äter du dem tillsammans med nykokt ris, härligt gröna pimiento de padron, picklad lök och majs samt en krämig sås gjord på gräddfil och persilja. Och som om det inte vore nog adderar du lite salladsblad innan servering också.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg spetten och pimiento de padron i en ugnsform. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter. Häll på glazen (medföljer i paketet till spetten) på spetten efter halva tiden.
  4. Hacka persiljan och blanda med gräddfilen, smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av majsen.
  6. Servera kycklingspetten med ris, majs, picklad lök, sallad och gräddfil.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Rosta majsen i olja i en stekpanna och krydda med salt och chilipeppar.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port ris
  • 1 förp BBQ kycklingspett med glaze (à 310 g)
  • 100 g pimiento de padron
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 dl picklad rödlök
  • 1/2 påse salladsmix (à 65 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2846 kJ / 680 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept