Kycklingspett med majs och picklad lök
Glansiga kycklingspett med smak av BBQ? Ja, tack! Här äter du dem tillsammans med nykokt ris, härligt gröna pimiento de padron, picklad lök och majs samt en krämig sås gjord på gräddfil och persilja. Och som om det inte vore nog adderar du lite salladsblad innan servering också.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 förp BBQ kycklingspett med glaze (à 310 g)
100 g pimiento de padron
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
salt
peppar
1 förp majskorn (à 150 g)
1 dl picklad rödlök
1/2 påse salladsmix (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett22 g
Salt5.8 g
Kolhydrater86 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte mycket kycking och pimento var lite gammal.
John eric
2020-03-26Hej John Eric! Kontakta gärna ICAs kundtjänst eller din ICA-handlare om du inte var nöjd med ingredienserna. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-26