Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo
Sugen på att grilla minipaprikor? De gröna små paprikorna vid namn pimientos de padron blir ljuvligt peppriga och söta när de får en liten stund på glöden. Servera de grillade paprikorna som enkelt tilltugg eller tillbehör till grillat tillsammans med en krämig parmesan- och chilimajo.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020
Ingredienser
4-6 portioner
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
1 tsk srirachasås
200 g pimiento de padron
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi903 KJ / 216 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein5 g
Kommentarer
En klar favorit i min familj-underbart smakrikt och gott med lite extra olivolja på piementos och lite flingsalt innan man grillar.
Marit
2024-04-05Helt otroligt gott👌🏻. Bästa fredagsmyset tillsammans med ngt gott att dricka!
Anna
2020-05-24They are called “Pimientos del Padrón”, not “Padrones”. Its a galician dish coming from the village of Padrón. The dish just needs the peppers to be deep-fried and sprinkled with coarse salt.
Francisco
2020-05-21Hi Francisco! I apologize for late reply. Thank you for your comment, we appreciate it. The original dish in its simplicity is delicious but here we have made a version of it. We had also made a Swedish version of the name but we have now changed it to be with just a little Swedish touch. ;) Best regards Elina
Redaktionen
2020-05-28