Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo

6
2
Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo

Sugen på att grilla minipaprikor? De gröna små paprikorna vid namn pimientos de padron blir ljuvligt peppriga och söta när de får en liten stund på glöden. Servera de grillade paprikorna som enkelt tilltugg eller tillbehör till grillat tillsammans med en krämig parmesan- och chilimajo.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2020

Grillade pimientos de padrons med parmesan- och chilimajo

Ingredienser

4-6
1 dl
majonnäs
1 dl
finriven parmesanost
1 tsk
srirachasås
200 g
pimiento de padron
-
salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten och laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Känliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.

Under 15 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Anna

5/24/2020

Helt otroligt gott👌🏻. Bästa fredagsmyset tillsammans med ngt gott att dricka!

Francisco

5/21/2020

They are called “Pimientos del Padrón”, not “Padrones”. Its a galician dish coming from the village of Padrón. The dish just needs the peppers to be deep-fried and sprinkled with coarse salt.

Redaktionen ICAse

5/28/2020

Hi Francisco! I apologize for late reply. Thank you for your comment, we appreciate it. The original dish in its simplicity is delicious but here we have made a version of it. We had also made a Swedish version of the name but we have now changed it to be with just a little Swedish touch. ;) Best regards Elina

Näringsvärde per portion

Energi 903 KJ / 216 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept