Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Timjanstekt fläskkotlett från Rocklunda gård med sötsur rödbeta samt mosig purjolökspotatis

Smakrikt recept på timjanstekt fläskkotlett med sötsur rödbeta samt purjolökspotatis. Du tillagar kotletterna i ugn och rödbetssalladen i kastrull. Lyxig och mättande vardagsmat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kotlett: Sätt ugnen på 125°C.
  2. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn smöret i stekpanna och tillsätt timjankvisten samt köttet och bryn köttet ordentligt runt om. Sätt in köttet i ugn och stek till innertemperaturen är 67°C. Låt köttet vila 5 minuter innan servering.
  3. Rödbetssallad: Riv rödbetan grovt på rivjärn. Hyvla eller skiva fänkålen tunt. Koka sedan upp gelé, vinäger och fänkålsfrö i en kastrull. Ta av från värmen och tillsätt olivoljan smaka av med salt. Häll vinägretten över betan och fänkålen blanda runt försiktigt och smaka av med salt.

Ingredienser

Portioner: 4
Kotlett
  • 4 fläskkotletter med ben (à 150 g)
  • salt och peppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 kvist färsk timjan
Purjolökspotatis
  • 400 g skalad mjölig potatis
  • 200 g strimlad purjolök
  • 1 kvist timjan
  • 1 lagerblad
  • vatten
  • 4 msk smör
  • salt
Rödbetssallad
  • 200 g skalad rå rödbeta
  • 1 fänkål
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk krossat fänkålsfrö
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer