Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Äppelkotlett med baconkrisp

En härligt saftig kötträtt med smak av äpple och bacon. Tillaga fläskkotlett samman med grädde, äpplen, senap och lök. Strö sedan det knapriga baconet över kotletterna - färdigt att serveras!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kotletterna på båda sidor i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda grädde, buljongtärning och senap i en låg, vid gryta. Lägg i kotletterna. Låt dem koka i ca 5 minuter.
  3. Skär löken i skivor. Kärna ur och skiva äpplena. Stek dem lätt i smör i en stekpanna. Lägg det på kotletterna.
  4. Strimla baconet. Stek det knaprigt och låt rinna av. Strö det över och servera med kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rättten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja. Använd mjölkfri gräddersättning, t ex från Beneviva eller Oatly Imat.

Tips

Stek vanliga kotletter eller prova den saftiga krögarkotletten som kom i våras. Det är en marinerad benfri pigghamkotlett som är extra mör och lätt att lyckas med.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • smör till stekning
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 1 färsk lök
  • 2 små äpplen
  • 1 paket bacon (à 140 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2414 kJ / 576 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer