Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Senapspanerad kotlett med tomatsås

Sätt tänderna i läckra kotletter med senapspanering. Denna superenkla rätt gör du genom att pensla kottletterna med senap och sedan vända dem i ströbröd. De senapssöta kotletterna får en frasig yta när du steker dem och smakar som bäst med ris, tomatsås och isbergssallad vid sidan av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Pensla köttsidorna med senap och vänd sen i ströbrödet.
  3. Stek köttet gyllenbrunt i matfettet i en stekpanna på medelvärme ca 7 minuter. Vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Värm tomatsåsen.
  6. Servera köttet med ris, sås och sallad.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris (eller annat gryn)
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1/2 dl svensk senap
  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1/2 isbergssallad
  • 390 g pastasås (basilika)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2022 kJ / 483 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept