Senapspanerad kotlett med tomatsås
Sätt tänderna i läckra kotletter med senapspanering. Denna superenkla rätt gör du genom att pensla kottletterna med senap och sedan vända dem i ströbröd. De senapssöta kotletterna får en frasig yta när du steker dem och smakar som bäst med ris, tomatsås och isbergssallad vid sidan av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (eller annat gryn)
4 benfria fläskkotletter
1/2 dl svensk senap
1/2 dl ströbröd
2 msk smör eller margarin
salt
peppar
1/2 isbergssallad
390 g pastasås (basilika)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2022 KJ / 483 kCal
Fett12 g
Kolhydrater57 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Låter väldigt gott. Ska prova det i helgen.
Conni
2016-01-14