UNDER 30 MIN | Enkel

Kotlett med potatisgratäng och tomatsallad

Man kan väl aldrig få nog av kött och potatis? Den krämiga potatisgratängen passar utmärkt ihop med de salta och smörstekta kotletterna. För att balansera upp smakerna så bidrar denna tomatsallad med både fräschör och syra. Hoppas det ska smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll gratängen i en ugnsform och värm mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Stek kotletterna i smöret i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då. Krydda med salt och peppar.
  4. Skala löken och skär den och tomaterna i skivor. Hacka basilikan.
  5. Blanda olivolja och vinäger och ringla över tomaterna och löken. Vänd ner basilikan.
  6. Servera kotletterna med potatisgratäng och tomatsallad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i potatisgratängen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri potatisgratäng. Välj laktosfritt matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri potatisgratäng. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 port färdig potatisgratäng
  • 2 fläskkotletter à ca 225 g (gärna rapsgriskotletter )
  • 1 tsk smör
  • salt
  • peppar
  • 1/2 rödlök
  • 2 tomater
  • 20 g färsk basilika
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger

Näringsvärde
Per portion

Energi 2848 kJ / 682 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept