Timjansbräserade kotletter med äpple

11
1
Timjansbräserade kotletter med äpple

Timjanbräserade kotletter och spenatfräs smaksatt med äpple. Schalottenlök, spenat och äpple fräses i smör där gräslök vänds i mot slutet. Kotletterna steks och grädde tillsätts för att bilda en krämig sås med smak av timjan. Servera spenatfräs som sprudlar av färger tillsammans med kotletter, sås och fluffigt mos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015

Timjansbräserade kotletter med äpple

Ingredienser

4 portioner

Spenatfräs

1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
2 schalottenlökar
2 röda äpplen
1 msk smör
salt och peppar
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka gräslök

Potatismos

900 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
1 msk smör

Kotletter

4 fläskkotletter
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
2 msk senap gärna grovkornig

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölk och grädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Patrick

2015-03-13

Jättegott och gör intryck! Många underbara, överraskande smaker! Lätt att göra, kom bara ihåg att tina spenaten innan man börjar laga. Kyckling passar också bra om man inte äter griskött.

Näringsvärde per portion

Energi 2662 KJ / 638 kCal
Fett 31 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 51 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden