Timjansbräserade kotletter med äpple
Timjanbräserade kotletter och spenatfräs smaksatt med äpple. Schalottenlök, spenat och äpple fräses i smör där gräslök vänds i mot slutet. Kotletterna steks och grädde tillsätts för att bilda en krämig sås med smak av timjan. Servera spenatfräs som sprudlar av färger tillsammans med kotletter, sås och fluffigt mos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2015
Ingredienser
4 portioner
Spenatfräs
1/2 påse bladspenat (à 400 g) fryst bladspenat
2 schalottenlökar
2 röda äpplen
1 msk smör
salt
peppar
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 kruka gräslök
Potatismos
900 g mjölig potatis
1 1/2 dl mjölk
1 msk smör
Kotletter
4 fläskkotletter
1 tsk olja
2 dl vispgrädde
1 tsk timjan
2 msk senap gärna grovkornig
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2662 KJ / 638 kCal
Fett31 g
Salt2.4 g
Kolhydrater51 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott och gör intryck! Många underbara, överraskande smaker! Lätt att göra, kom bara ihåg att tina spenaten innan man börjar laga. Kyckling passar också bra om man inte äter griskött.
Patrick
2015-03-13