Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

3
0
Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Frikadeller, som är en större variant av köttbullar, smaksätts här med timjan och får koka i en mustig tomatsås med oliver, vitlök och rödlök. Servera med färsk fettucini toppat med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
170 g oliver med pimiento
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar

Pasta

4 port färsk fettuccine

Frikadeller

1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Till servering

65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3293 KJ / 787 kCal
Fett 41 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden