Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Frikadeller, som är en större variant av köttbullar, smaksätts här med timjan och får koka i en mustig tomatsås med oliver, vitlök och rödlök. Servera med färsk fettucini toppat med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
170 g oliver med pimiento
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar

Pasta

4 port färsk fettuccine

Frikadeller

1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg

Till servering

65 g rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3293 KJ / 787 kCal
Fett41 g
Salt4.5 g
Kolhydrater68 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Curry med nudlar och koriander
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med fläskbullar och nudlar
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Köttbullar i kormasås med ris
Betyg 3.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudlar i buljong med frikadeller
Betyg 4.2 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fläskfärsfrikadeller med curry och dinkel
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Currysoppa med fläskfrikadeller
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga