Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

3
0
Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Frikadeller, som är en större variant av köttbullar, smaksätts här med timjan och får koka i en mustig tomatsås med oliver, vitlök och rödlök. Servera med färsk fettucini toppat med ruccola.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås

Ingredienser

4 portioner

Sås

1
rödlök
3
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
170 g
oliver med pimiento
500 g
krossade tomater
1 tsk
strösocker
2 1/2 dl
vatten
1
köttbuljongtärning
2 msk
tomatpuré
-
salt
-
peppar

Pasta

4
port färsk fettuccine

Frikadeller

1/2 dl
mjölk
2 msk
ströbröd
1/2
kruka timjan
500 g
fläskfärs
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
1
ägg

Till servering

65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd. Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3293 KJ / 787 kCal
Fett 41 g
Salt 4.5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept