Timjanfrikadeller med tomat- och olivsås
Frikadeller, som är en större variant av köttbullar, smaksätts här med timjan och får koka i en mustig tomatsås med oliver, vitlök och rödlök. Servera med färsk fettucini toppat med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
Sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
170 g oliver med pimiento
500 g krossade tomater
1 tsk strösocker
2 1/2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk tomatpuré
salt
peppar
Pasta
4 port färsk fettuccine
Frikadeller
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
1/2 kruka timjan
500 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
Till servering
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3293 KJ / 787 kCal
Fett41 g
Salt4.5 g
Kolhydrater68 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer