Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med köttfärssås och tomat- och mozzarellasallad

Klassikern man aldrig tröttnar på och som dessutom går hem i de allra flesta barnfamiljer! Här ackompanjeras den av en sallad med tomat och mozzarella.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och grovriv morot och rotselleri.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja i en gryta. Tillsätt tomatpuré och färs. Stek tills färsen är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  3. Tillsätt morot, rotselleri, krossad tomat och vatten. Låt småkoka under lock ca 20 minuter.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Tomat- och mozzarellasallad: Skala och finhacka rödöken. Blanda den med vinäger, socker och olivolja i en salladsskål. Låt stå 10 minuter.
  6. Skär tomater och mozzarella i bitar och grovhacka basilikan. Blanda det med löken. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera pasta och köttfärssås tillsammans med salladen.

För alla

Gör glutenfri: Använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Lite mozzarella kan ev tålas.
Gör mjölkproteinfri: Uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: Använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna spagetti)
Köttfärssås
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • ca 200 g rotselleri
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • ca 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 400 g finkrossade tomater
  • 1 dl vatten (ev mer)
Tomat- och mozzarellasallad
  • 1 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk olivolja
  • 4 tomater
  • 125 g mozzarella
  • 1 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2731 kJ / 654 kCal