Frikadeller är, som de flesta vet, kokta köttbullar. Helst ska de koka i en underbar tomatsås som här, doftande av vitlök och med en nypa socker för smakens skull. Fläskfärsen i frikadellerna är smaksatt med bland annat citron, timjan och riven grana padano – ljuvligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2014
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktig familjefavorit! Lika god & ännu enklare om man väljer t ex färdig Mutti Pizzasås i stället. Vi föredrar nötfärs, skippar citron & adderar vitlök & kör med 1 tsk torkad timjan & 1 tsk oregano. Mums!
Annukka
2021-06-09Hur gott som helst! En favoriträtt som vi gärna bjuder gäster på.
Emily
2021-01-10Verkligen supergott! Hade nötfärs istället för fläskfärs funkade lika bra :)
Emma
2020-03-27