UNDER 30 MIN | Medel

Tikka masalapasta med cashewnötter

Tikki masalakryddor kommer verkligen till sin rätt i en kokosmjölksgryta, och tuggmotståndet det står kikärterna för! Häll grytan ovanpå en bädd av pasta, och toppa med cashewnötter och fräsch persilja. Smaklig pasta önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan som även rymmer sockerärtorna.
  2. Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skala och hacka löken. Skär auberginen i tärningar och stek den och löken i oljan i en stor stekpanna eller stekgryta.
  4. Pressa i vitlöken och krydda med kryddmix och sesamfrö. 
  5. Sänk värmen och rör i kokosmjölken och kikärterna, sjud i 5 minuter.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt sockerärtorna koka tillsammans med pastan de sista 3 minuterna av pastans koktid.
  7. Hacka persiljan.
  8. Blanda pastan och såsen och servera med nötter och persilja.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Rosta nötterna i en stekpanna med lite olja, paprikapulver och salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 gul lök
  • 1 aubergine (à ca 250 g)
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 påse tikka masala kryddmix (à 35 g)
  • 1 msk sesamfrö
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 port pasta (gärna penne)
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl cashewnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3299 kJ / 789 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept