Tikka masalapasta med cashewnötter

10
1 Klimatsmart
Tikka masalapasta med cashewnötter

Tikki masalakryddor kommer verkligen till sin rätt i en kokosmjölksgryta, och tuggmotståndet det står kikärterna för! Häll grytan ovanpå en bädd av pasta, och toppa med cashewnötter och fräsch persilja. Smaklig pasta önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Tikka masalapasta med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta kikärter (à 380 g)
1
gul lök
1
aubergine (à ca 250 g)
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
1
påse tikka masala kryddmix (à 35 g)
1 msk
sesamfrö
400 ml
kokosmjölk
4
port pasta (gärna penne)
150 g
sockerärtor
1/2
kruka persilja
1 dl
cashewnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Rosta nötterna i en stekpanna med lite olja, paprikapulver och salt.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Wilma

11/10/2020

Jättegott! Funkar perfekt i matlådan

Näringsvärde per portion

Energi 3299 KJ / 789 kCal
Fett 41 g
Salt 2 g
Kolhydrater 77 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept