Tikka masalapasta med cashewnötter

12
2 Klimatsmart
Tikka masalapasta med cashewnötter

Tikki masalakryddor kommer verkligen till sin rätt i en kokosmjölksgryta, och tuggmotståndet det står kikärterna för! Häll grytan ovanpå en bädd av pasta, och toppa med cashewnötter och fräsch persilja. Smaklig pasta önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020

Tikka masalapasta med cashewnötter

Ingredienser

4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
1 aubergine (à ca 250 g)
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 påse tikka masala kryddmix (à 35 g)
1 msk sesamfrö
400 ml kokosmjölk
4 port pasta (gärna penne)
150 g sockerärtor
1/2 kruka persilja
1 dl cashewnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Rosta nötterna i en stekpanna med lite olja, paprikapulver och salt.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Veronica

2021-09-01

Vi gjorde receptet med glutenfri pasta. Riktigt gott, perfekt höstig rätt och gott med tillbehören på toppen.

Wilma

2020-11-10

Jättegott! Funkar perfekt i matlådan

Näringsvärde per portion

Energi 3299 KJ / 789 kCal
Fett 41 g
Salt 2 g
Kolhydrater 77 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden