Tikka masalapasta med cashewnötter
Tikki masalakryddor kommer verkligen till sin rätt i en kokosmjölksgryta, och tuggmotståndet det står kikärterna för! Häll grytan ovanpå en bädd av pasta, och toppa med cashewnötter och fräsch persilja. Smaklig pasta önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2020
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
1 gul lök
1 aubergine (à ca 250 g)
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 påse tikka masala kryddmix (à 35 g)
1 msk sesamfrö
400 ml kokosmjölk
4 port pasta (gärna penne)
150 g sockerärtor
1/2 kruka persilja
1 dl cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3299 KJ / 789 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater77 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi gjorde receptet med glutenfri pasta. Riktigt gott, perfekt höstig rätt och gott med tillbehören på toppen.
Veronica
2021-09-01Jättegott! Funkar perfekt i matlådan
Wilma
2020-11-10