Halloumitikka masala med paprikasallad

17
5 Klimatsmart
Halloumitikka masala med paprikasallad

Att krydda sin mat är A och O i matlagning, och här har vi tagit till ett superbra fusksätt: den färdiga kryddmixen med smak av tikka masala! De indiska smakerna passar som handen i handsken till den salta halloumin och den lite syrliga tomatbaserade såsen. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2021

Halloumitikka masala med paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
400 g halloumi
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olja
1 msk tomatpuré
2 msk tikka masala kryddmix
390 g krossade tomater
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar

Paprikasallad

2 gula paprikor
1 silverlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
20 g färsk persilja

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn. Välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde eller annan växtbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt halloumi mot tofu.


Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Freja

2021-09-20

Super! Halloumi kan vara lite väl dyrt för en sådan simpel maträtt dock, skulle definitivt funka med färsk blomkål som billigare alternativ. Bra vardagsmat!

Maija

2021-06-22

Riktigt gott och enkelt! (saknade bara naanbröd.)

Kristina

2021-05-04

Faktiskt förvånansvärt gott och enkelt!

Näringsvärde per portion

Energi 3189 KJ / 776 kCal
Fett 41 g
Salt 2 g
Kolhydrater 69 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept