Halloumitikka masala med paprikasallad
Att krydda sin mat är A och O i matlagning, och här har vi tagit till ett superbra fusksätt: den färdiga kryddmixen med smak av tikka masala! De indiska smakerna passar som handen i handsken till den salta halloumin och den lite syrliga tomatbaserade såsen. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
400 g grillost eller halloumi
1 gul lök eller silverlök
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olja
1 msk tomatpuré
2 msk tikka masala kryddmix
390 g krossade tomater
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
Paprikasallad
2 gula paprikor
1 silverlök
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
20 g färsk persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3189 KJ / 776 kCal
Fett41 g
Salt2 g
Kolhydrater69 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Använd hela påsen med kryddorna och smyg i lite sambal 🤪😍
Mats
2024-02-20Supergott! Hade i hela påsen tikka masala-krydda och extra chili då vi gillar hetta. Lade även till ett paket vita bönor.
Maria
2024-02-20Mycket gott! För lite mer smak så kan man ha i mer krydda än vad som står i receptet. Hade även i kikärtor för extra protein. Kommer tillagas igen.
Pernilla
2024-01-19