Tikka masala meatballs | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tikka masala meatballs

Tikka masala meatballs är en enkel, kryddig och smakrik rätt med inspiration från Indien. Köttbullar och aubergine steks i omgångar i en panna innan tikka masalan tillsätts tillsammans med tomater. Detta ska sjuda några minuter för att bringa fram smakerna. Servera grytan med ris och ärtskott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen men med gurkmeja i vattnet.
  2. Skär auberginen i tärningar och stek den i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lyft upp på en tallrik.
  3. Stek köttbullarna i samma stekpanna ca 10 minuter. Lägg tillbaka auberginen i pannan tillsammans med tomater och tikka masala. Låt sjuda några minuter.
  4. Servera grytan med riset och ärtskotten.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på köttbullarna och kryddblandningen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera gärna grytan med lite rostad kokos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 aubergine
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 600 g färska köttbullar
  • 500 g passerade tomater
  • 1 1/2 msk tikka masala kryddmix
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2558 kJ / 611 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept