Tikka masala meatballs
Tikka masala meatballs är en enkel, kryddig och smakrik rätt med inspiration från Indien. Köttbullar och aubergine steks i omgångar i en panna innan tikka masalan tillsätts tillsammans med tomater. Detta ska sjuda några minuter för att bringa fram smakerna. Servera grytan med ris och ärtskott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 tsk gurkmeja
1 aubergine
1 msk olja
salt
peppar
600 g färska köttbullar
500 g passerade tomater
1 1/2 msk tikka masala kryddmix
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2558 KJ / 611 kCal
Fett27 g
Salt2.42 g
Kolhydrater63 g
Protein27 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Förstår inte hur denna rätt har så dåligt betyg. Fantastiskt gott?
Sabrina
2021-03-26