Kycklingfärs tikka masala

13
6
Kycklingfärs tikka masala

Krydda upp din färs med smaker från Indien. En grytbas med tikka masala i sig får vändas ner i pannan efter att färsen stekts för sig. Till detta serveras självklart ris, och för att få in lite grönsaker, några knapriga morotsstavar!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2021

Kycklingfärs tikka masala

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfärs
400 g grytbas tikka masala
1/2 påse morötter (à 500 g)

Att ha hemma

4 port ris eller annat gryn
1 msk olja
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaka av grytan med sambal oelek.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Louise

2021-08-21

Är tyvärr inte så förtjust i kycklingfärs. I övrigt ett bra recept.

Pernilla

2021-08-15

Jättegott, stekte wokgrönsaker, kokade nudlar och blandade ihop allt men en sked sambal. Uppskattat av alla.

Pernilla

2021-08-15

Jättegott, stekte wokgrönsaker, kokade nudlar och blandade ihop allt men en sked sambal. Uppskattat av alla.

Näringsvärde per portion

Energi 2455 KJ / 586 kCal
Fett 23 g
Salt 1 g
Kolhydrater 59 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden