Kycklingfärs tikka masala
Krydda upp din färs med smaker från Indien. En grytbas med tikka masala i sig får vändas ner i pannan efter att färsen stekts för sig. Till detta serveras självklart ris, och för att få in lite grönsaker, några knapriga morotsstavar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
500 g kycklingfärs
1 msk olja
salt
peppar
1 förp kokosmjölk (à 400 g)
1 förp tikka masala kryddmix (à 35 g)
1/2 påse morötter (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 586 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater59 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fruktansvärd rätt! Så illa!
Martin
2023-04-20Enkelt, snabbt o gott
Håkan
2023-01-22Är tyvärr inte så förtjust i kycklingfärs. I övrigt ett bra recept.
Louise
2021-08-21