UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Kycklingfärs tikka masala

Krydda upp din färs med smaker från Indien. En grytbas med tikka masala i sig får vändas ner i pannan efter att färsen stekts för sig. Till detta serveras självklart ris, och för att få in lite grönsaker, några knapriga morotsstavar!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Häll i grytbasen och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär morötterna i stavar.
  4. Servera grytan med ris och morötterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka av grytan med sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfärs
  • 400 g grytbas tikka masala
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2455 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept