UNDER 45 MIN | Medel

Köttfärspaj tikka masala

En köttfärspaj med en liten twist kommer här serverad! Smaksätt köttfärsen med tikka masala kryddmix som ger härliga indiska influencer till rätten. Toppa med gräddfil och gurkstavar och pajen är redo att njutas av.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Stek färsen i oljan i en stekpanna.
  3. Blanda ner chilisåsen, vattnet och kryddmixen.
  4. Låt puttra några minuter utan lock. Smaka av med peppar.
  5. Låt majsen rinna av och blanda ner den i pannan tillsammans med den rostade löken.
  6. Rulla ut pajdegen i en pajform som är ca 26 cm i diameter.
  7. Fördela röran i pajformen och strö över osten.
  8. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  9. Skär gurkan i stavar.
  10. Servera pajen med gurka och gräddfil.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och i pajdegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg och rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kryddmix tikka masala
  • peppar
  • 150 g majskorn
  • 1 dl rostad lök
  • 250 g pajdeg
  • 1 1/2 dl riven prästost
  • 1 gurka
  • 2 dl gräddfil

Näringsvärde
Per portion

Energi 3225 kJ / 771 kCal