Köttfärspaj tikka masala
En köttfärspaj med en liten twist kommer här serverad! Smaksätt köttfärsen med tikka masala kryddmix som ger härliga indiska influencer till rätten. Toppa med gräddfil och gurkstavar och pajen är redo att njutas av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020
Ingredienser
4 portioner
500 g blandfärs
1/2 msk olja
1/2 dl chilisås eller ketchup
2 dl vatten
3 msk kryddmix tikka masala
peppar
150 g majskorn
1 dl rostad lök
250 g pajdeg
1 1/2 dl riven prästost
1 gurka
2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3225 KJ / 771 kCal
Fett48 g
Salt4 g
Kolhydrater48 g
Protein36 g
Kommentarer
Jättegod och matig paj. Gjorde pajdegen själv ut av smör, vetemjöl och en del rågmjöl. Med rågmjölets hjälp undviks pajdegen att riskera bli soggig utan blir istället mer spröd. Två tummar upp!
Sylwia
2023-04-01I ett matlagningsprogram i Tv så kallade dom sådan här mat , Hitte på mat , det här gör jag aldrig om , jag hade mina tvivel men jag gjorde rätten ändå . Varken jag eller sambon var direkt förtjusta , Nä bortkastad tid i köket är vad det är.
Thomas
2020-07-11Hej Thomas! Tråkigt att höra att rätten inte föll er i smaken. Hoppas att ni hittar andra recept i vår receptbank som ni gillar! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-07-13Den här var supergod, även om jag inte är så förtjust i paj. Väldigt enkel och smidig och den smakkombon kommer jag att använda mig av igen!
Anna
2020-05-14