Thaistuvad savojkål med stekt korv

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Thaistuvad savojkål med stekt korv

Sötstark och krämig kål à la thai är klockrent till en bit stekt korv. Hittar du ingen savojkål så funkar vit-, grön- eller svartkål lika bra som smakkompis till kokosmjölk, ingefära och röd currypaste.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013

Thaistuvad savojkål med stekt korv

Ingredienser

4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök (à ca 175 g)
500 g kål (gärna savojkål)
1 msk olja
1 msk finriven färsk ingefära
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 tsk fisksås
1/2 tsk salt
370 g frukostkorv
ev färsk hackad koriander till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Skitgött. Tog lite flytande honung över päronen,riktigt göttit

Ann-charlotte

2023-03-11

Näringsvärde per portion

Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett46 g
Salt2.52 g
Kolhydrater18 g
Protein18 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Thaipocherad fiskfilé
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaeng ped moo
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Red chicken curry med aubergine och palsternacka
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gaeng massaman nua
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thailändska fiskkakor med nudlar
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sötstarkt curryfläsk
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga