Thaistuvad savojkål med stekt korv
Sötstark och krämig kål à la thai är klockrent till en bit stekt korv. Hittar du ingen savojkål så funkar vit-, grön- eller svartkål lika bra som smakkompis till kokosmjölk, ingefära och röd currypaste.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2013
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 liten purjolök (à ca 175 g)
500 g kål (gärna savojkål)
1 msk olja
1 msk finriven färsk ingefära
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 tsk fisksås
1/2 tsk salt
370 g frukostkorv
ev färsk hackad koriander till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett46 g
Salt2.52 g
Kolhydrater18 g
Protein18 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Skitgött. Tog lite flytande honung över päronen,riktigt göttit
Ann-charlotte
2023-03-11