Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Thaistuvad savojkål med stekt korv

Sötstark och krämig kål à la thai är klockrent till en bit stekt korv. Hittar du ingen savojkål så funkar vit-, grön- eller svartkål lika bra som smakkompis till kokosmjölk, ingefära och röd currypaste.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Ta bort den hårda mittstocken på kålen. Strimla kålen grovt.
  3. Fräs vitlök och purjolök mjuka i oljan i en stekpanna. Tillsätt ingefäran och currypasten och fräs 20 sekunder till.
  4. Tillsätt kokosmjölk, fisksås och kål. Koka ihop tills kålen mjuknat något. Krydda med salt.
  5. Tillaga korven enligt anvisning på förpackningen. Strö ev över hackad koriander.
  6. Servera med kålen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i frukostkorven.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten purjolök (à ca 175 g)
  • 500 g kål (gärna savojkål)
  • 1 msk olja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk röd currypaste
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 tsk fisksås
  • 1/2 tsk salt
  • 370 g frukostkorv
  • ev färsk hackad koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2376 kJ / 568 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer