Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kyckling i grön curry

Ge din middag ett spektakulärt inslag från exotiska Asien! Du kokar kycklingen i kokosmjölk och låter den suga åt sig saliga och heta smaker från bland annat grön curry, fisksås, farinsocker och koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla kycklingfilén. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Skär auberginen i bitar.
  2. Fräs currypaste i rapsolja 1 minut. Tillsätt kycklingen och låt bryna 2 minuter. Tillsätt aubergine och vitlök och fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll på kokosmjölk, asiatisk fisksås och farinsocker och låt koka 5 minuter, eller tills kycklingen är färdig.
  4. Smaka av med färskpressad limejuice. Strö hackad koriander eller thai-basilika över och servera med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 aubergine (à 400 g)
  • 2 msk grön currypaste
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 msk asiatisk fisksås
  • 2 tsk farinsocker
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • hackad koriander eller thai-basilika
  • ris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?