Kyckling i grön curry
Ge din middag ett spektakulärt inslag från exotiska Asien! Du kokar kycklingen i kokosmjölk och låter den suga åt sig saliga och heta smaker från bland annat grön curry, fisksås, farinsocker och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
1/2 aubergine (à 400 g)
2 msk grön currypaste
2 msk rapsolja
1 burk kokosmjölk (à 4 dl)
2 msk asiatisk fisksås
2 tsk farinsocker
2 tsk färskpressad limejuice
hackad koriander eller thai-basilika
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3950 KJ / 944 kCal
Fett56 g
Salt0.3 g
Kolhydrater59 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan man inte skriva ut recept man sparat
Mary
2017-10-24Hej Mary! Visst kan du det! Högerklicka och välj skriv ut/print eller kortkommandeo. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-10-25Kanon God lättlagad och uppskattad!!
Carina
2015-06-23Het och god kycklinggryta. Uppskattad middag för mina gäster. Snabb och lärrgjord gryta för oss som gillar Thailänsk mat.
Lillemor
2009-06-17