Red chicken curry med aubergine och palsternacka

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
0
Red chicken curry med aubergine och palsternacka

Red chicken curry med aubergine och palsternacka är en helt underbar gryta. De härliga smakerna av vitlök, kokosmjölk och currypaste passar förträffligt med den syrliga limetonen. Servera antingen grytan direkt med ris eller frys in i matlådor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Red chicken curry med aubergine och palsternacka

Ingredienser

8 lådor
16   vitlöksklyftor
2 1/2 kg  aubergine
800 g  palsternacka
800 g  morot
1 1/3 dl  red currypaste
2 1/2 dl  olja
8   burkar kokosmjölk (à 400 g)
3 dl  asiatisk fisksås
1 1/3 dl  farinsocker
4 kg  kycklinglårfilé
1 1/3 dl  limejuice på flaska

Till servering

ev hackad koriander eller thaibasilika
ris
limeklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ta mer red curry paste om du gillar hetta. Men tänk på att olika märken kan variera i styrka.

Receptet är provlagat för 8 lådor (à 1,4 l) men går även bra att laga för 4 port.

Ingredienser för 4 port:
500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 palsternacka
100 g morot
1 1/2 msk red curry paste
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 1/2 msk fisksås
1 msk farinsocker
1 msk färskpressad limejuice

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kyckling i grön curry
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gaeng ped moo
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Het räksoppa
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Musselgryta med sötpotatis och kokosgrädde
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thai red curry köttbullar med kokosmjölk
Betyg 4.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorngryta med thaismak
Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga