Red chicken curry med aubergine och palsternacka

4
0
Red chicken curry med aubergine och palsternacka

Red chicken curry med aubergine och palsternacka är en helt underbar gryta. De härliga smakerna av vitlök, kokosmjölk och currypaste passar förträffligt med den syrliga limetonen. Servera antingen grytan direkt med ris eller frys in i matlådor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Red chicken curry med aubergine och palsternacka

Ingredienser

8 lådor
16 vitlöksklyftor
2 1/2 kg aubergine
800 g palsternacka
800 g morot
1 1/3 dl red currypaste
2 1/2 dl olja
8 burkar kokosmjölk (à 400 g)
3 dl asiatisk fisksås
1 1/3 dl farinsocker
4 kg kycklinglårfilé
1 1/3 dl limejuice på flaska

Till servering

ev hackad koriander eller thaibasilika
ris
limeklyftor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ta mer red curry paste om du gillar hetta. Men tänk på att olika märken kan variera i styrka.

Receptet är provlagat för 8 lådor (à 1,4 l) men går även bra att laga för 4 port.

Ingredienser för 4 port:
500 g kycklinglårfilé
2 vitlöksklyftor
1 aubergine
1 palsternacka
100 g morot
1 1/2 msk red curry paste
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 g)
2 1/2 msk fisksås
1 msk farinsocker
1 msk färskpressad limejuice

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer