Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Thaipocherad fiskfilé

Sugen på en kryddig fiskrätt? Testa vår asieninspirerade pocherade fiskfilé med smaker av kokosmjölk, currypaste, jordnötssmör, asiatisk fisksås, socker, limejuice och wokgrönsaker. Blanda fisken med övriga tillbehör och servera med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop kokosmjölk, currypaste, jordnötssmör, fisksås, socker och citrusjuice i en kastrull. Låt puttra i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll ner grönsakerna. Lägg ner fiskfilébitarna, lägg på lock och sjud i ca 5 minuter.
  3. Lyft försiktigt över fiskbitarna i djupa tallrikar. Skeda över sås och grönsaker. Servera md ris och grönsallad.

I näringsberäkningen ingår ris och grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk lättkokosmjölk (à 4 dl)
  • 2 msk mild currypaste
  • 1 1/2 msk jordnötssmör
  • ev 1 tsk asiatisk fisksås
  • 1 msk socker
  • 1 tsk pressad citron- eller limejuice
  • 1 påse tinade thai wokgrönsaker (à 500 g)
  • 400 g färsk fiskfilé i portionsbitar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2472 kJ / 591 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden