Gaeng ped moo | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Gaeng ped moo

Gaeng ped moo är en mustig, currydoftande soppgryta med fläskkött och potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fläskköttet i korta strimlor. Skala och skär potatisen i små tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Koka upp kokosmjölken och låt den sjuda i 5 minuter.
  3. Rör ner currypaste och -pulver. Tillsätt kött, potatis, lök och chilifrukt. Sjud tills köttet är mört, 20-25 minuter.
  4. Smaka av med socker och fisksås. Garnera ev med lite finskuren chilifrukt.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fläskkött t ex färsk skinka
  • 4 potatisar
  • 4 gula lökar
  • 2 burkar kokosmjölk (à 400 ml)
  • 4 msk currypaste (grön eller röd)
  • 4 tsk currypulver
  • 4 tsk finskuren röd chilifrukt
  • palmsocker /brun farin att smaka av med
  • asiatisk fisksås att smaka av med
Lägg till i inköpslistan