Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Gaeng massaman nua

Är du sugen på thailändskt till lunch eller middag så ska du testa att laga till en Gaeng massaman nua. En thailändsk soppgryta med kryddiga smaker av jordnötter, kokosmjölk, currypaste, palmsocker och fisksås.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Skala och finhacka löken. Grovhacka jordnötterna.
  3. Hetta upp kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Rör ner currypasten. Tillsätt kött, potatis, lök och jordnötter.
  5. Koka tills köttet är mört, 20-25 minuter under lock. Smaka av med socker, fisksås och salt. Strö ev friterad lök över soppan vid servering.

För alla

Gaeng massaman nua är fri från gluten, laktos och ägg.

Tips

En matig och kryddig soppa, eller rättare sagt en thailändsk curry (gryta).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötkött i små tärningar
  • 4 potatisar
  • 4 gula lökar
  • 2 dl jordnötter
  • 8 dl kokosmjölk
  • 4 tsk currypaste , helst massaman, men röd eller grön kan användas.
  • 1 - 1 1/2 msk palmsocker /brun farin
  • 4 tsk asiatisk fisksås
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer